Udgivelser Forside Kontakt

Goethes FAUST

Ny, revideret og forøget udgave af Preben Lilhavs redaktion af Goethes FAUST fra 2000. Illustrationsmaterialet er blevet beriget fra den sjældne "Hundertjahrs Ausgabe" ed. Edwin Redslob / Max von Boehn, Berlin 1932, og bogen har fået et nyt og detaljeret register - samt ikke mindst et nyt efterskrift om "Goethes Faust og Goethes kristendom".

Omslagstekst:

Knap havde den 24-årige Goethe med romanen „Den unge Werthers lidelser“ (1774) fået afreageret sin ulykkelige kærlighed til „Lotte“ fra Wetzlar, før han kastede sig over sit yndlingstema, legenden om Faust. — Et halvt århundrede senere tog han projektet frem for sidste gang, inden han efter seks års syslen med det, som 82-årig pakkede det bort til eftertiden.
Et langt livs visdom blev nedlagt i dette værk, i lag efter lag, og de første scener fra ungdomstiden står friske og urørte tilbage i deres lidenskabelige „Sturm und Drang“ og danner en forunderlig baggrund for den sidste halvdels afklarede og dog så uudgrundelige besindighed.
Et monument over et digterliv i ét stykke og et værk uden sidestykke i verdenslitteraturen.

"Mesterværk"!

Anmeldelse:

"Preben Lilhav har gjort en mesterlig oversættelse af Goethes FAUST i udvalg – illustreret, rigt kommenteret og med et indsigtsfuldt efterord. ...

Der er ingen tvivl: dette mesterværk må besmykke enhver litteraturelskers reol. Og det skal læses og læses bestandigt!"

Troels Krarup,

www.litteraturnu.dk marts 2009

*

Goethes Faust, 2. udg. 2008

4. oplag 2013

288 s., 248 kr.

Få den hos boghandleren

eller bestil her:

(portofri levering)

*

B