Udgivelser Forside Kontakt

Platons ungdomsværker - anmeldelse

Klassiker | Anmeldelse af Troels Magelund Krarup

litteraturnu.dk

Litterær filosofi – Platon PLATONS UNGDOMSVÆRKER

"Nok er indholdet filosofisk, men rammen er litterær. Det er Lilhavs udgangspunkt for denne nyoversættelse af Platons ungdomsværker. Gennem dialogerne, der ellers ofte læses som rene gengivelser af Sokrates' tanker, aner man nemlig den store Platon fra manddomsværkerne SYMPOSION og STATEN."

"Begejstringen var derfor stor"

- skriver anmelderen om sin umiddelbare reaktion på bogens uortodokse fremstilling af forholdet mellem Sokrates og Platon. Og efter en redegørelse for bogens problematik på dette punkt slutter anmeldelsen således:

" ... Afslutningsvis vil jeg berøre det forhold, at der er tale om en oversættelse i udvalg. Det betyder, at ret omfattende passager er udeladt af stort set samtlige dialoger. Til gengæld er disse erstattet med Preben Lilhavs korte resumeer. Og lige så vigtigt: Det bliver overkommeligt for almindelige dødelige mennesker at komme igennem de mange dialoger, og dermed danne sig et overblik over Platons værk, frem for de mere løsrevne indtryk man måtte kunne danne sig ved at gå direkte til hovedværkerne SYMPOSION eller STATEN. Og så kan vi i øvrigt vente i spænding på Lilhavs lovede oversættelser heraf."

www.litteraturnu.dk/univers.php?action=read&id=1561

Lagt online 29-10 2009

320 s., 248 kr.

Få den hos boghandleren

eller bestil her:

(portofri levering)

*

B